Skopelos Island

ROCK PINE AT SKOPELOS ISLAND

map of Greece,skopeloshotels.eu

 

 

Γενικές Πληροφορίες για την Ελλάδα

Σημαία: greekflag,skopeloshotels.eu

Πρωτεύουσα: Αθήνα

Επίσημη γλώσσα: Ελληνικά

Νόμισμα: Euro (€)

Κλίμα: Μεσογειακό

Πληθυσμός: 10.858.018 (τελευταία ενημέρωση 2015)

Το πολίτευμα της χώρας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας: Κος Προκόπιος Παυλόπουλος

Πρωθυπουργός: Κος Αλέξιος Τσίπρας

Κωδικός κλήσης: Ο διεθνής κωδικός κλήσης είναι +30.

Η ελληνική οικονομία βασίζεται στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και δεσμεύεται από κανονισμούς διεθνών οργανισμών των οποίων αποτελεί μέλος, όπως είναι το ECOFIN και το WTO.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα σχετικά με την ελληνική εθνική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις επιχειρήσεις, του πολιτισμού και του αθλητισμού, μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (Α.Π.Ε.) και Πρακτορείο Τύπου Μακεδονίας (Π.Τ.Μ.), το καθημερινό ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο (Greek News Agenda) που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελλάδας.

Κλίμα και Καιρός

Το ελληνικό κλίμα είναι τυπικό μεσογειακό, με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένη ποσότητα βροχοπτώσεων.

Υπάρχει μια μεγάλη διακύμανση του ελληνικού κλίματος λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, της ανάγλυφης επιφάνειάς της και της κατανομής της μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και της θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ζεστές και ξηρές ημέρες δροσίζονται από ένα ευχάριστο εποχιακό αεράκι, γνωστό ως «μελτέμι», ενώ οι ορεινές περιοχές έχουν γενικά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι χειμώνες είναι ήπιοι στα πεδινά με πολύ λίγο χιόνι και πάγο, ωστόσο τα βουνά καλύπτονται συνήθως από χιόνι. Επιπλέον, ένα κοινό φαινόμενο είναι η εμφάνιση διαφορετικών κλιματικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου (π.χ. ήπια θερμοκρασία στις παράκτιες περιοχές και χαμηλές θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές).

Ζώνη ώρας & Τοπικές Αργίες

Ώρα Ελλάδας: GMT +2

Εθνικοί Εορτασμοί και Αργίες

Πρωτοχρονιά: 1 Ιανουαρίου

Θεοφάνεια: 6 Ιανουαρίου. Γίνεται ευλογία των νερών σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι ιερείς ρίχνουν σταυρούς στη θάλασσα και νεαροί άντρες βουτούν για να τους πιάσουν.

Καθαρά Δευτέρα: 50 ημέρες πριν το Πάσχα. Είναι η ημέρα που ξεκινά η Σαρακοστή πριν το Πάσχα. Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με την παράδοση, πετάμε χαρταετούς, νηστεύουμε από κρέας και προϊόντα κρέατος και γιορτάζουμε τα κούλουμα. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εξοχή ή σε κορυφές λόφων, κάνουν πικ-νικ και πετούν χαρταετούς.

Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας και Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: 25 Μαρτίου. Γίνεται στρατιωτική παρέλαση.

Πάσχα: η κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινά από την Μεγάλη Παρασκευή και κορυφώνεται την Κυριακή του Πάσχα. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής όλες οι εκκλησίες γιορτάζουν τον Επιτάφιο και η περιφορά του Επιταφίου γίνεται στους δρόμους κάθε γειτονιάς σε όλη τη χώρα, ακολουθούμενη από ανθρώπους. Πρόκειται για μια θρησκευτική πομπή όπου όλοι κρατούν στα χέρια αναμμένα κεριά και ψέλνουν ύμνους.

Βράδυ Ανάστασης: Γιορτάζεται σε ευχάριστο κλίμα τα μεσάνυχτα πριν την Κυριακή του Πάσχα με πυροτεχνήματα και λαμπάδες.

Κυριακή του Πάσχα: Την Κυριακή του Πάσχα σουβλίζουμε αρνί. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν φαγητό, ποτό, τραγούδι και χορό όλη τη μέρα.

Εργατική Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου. Γιορτές λουλουδιών σε όλη την Ελλάδα.

Πεντηκοστή: Γιορτάζεται 50 ημέρες μετά το Πάσχα.

Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου.

Ημέρα του «ΟΧΙ»: 28 Οκτώβρη. Εθνικός εορτασμός για την απόρριψη από τη μεριά της Ελλάδας των ιταλικών αξιώσεων, συνέπεια της οποίας ήταν η είσοδος της χώρας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου του 1940. Γίνεται στρατιωτική παρέλαση.

Χριστούγεννα: 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Αλλαγή Νομίσματος

Η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιεί το ενιαίο νόμισμα-το Ευρώ. Η Ελλάδα, όπως και όλα τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιεί 8 νομίσματα ως εξής: νομίσματα των 1, 2, 5, 10, 20, 50 λεπτών και 1 και 2 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα εκδίδονται στις ακόλουθες αξίες: 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ.

Οι ισοτιμίες συναλλάγματος είναι εμφανείς σε κάθε τράπεζα που παρέχει αυτήν την υπηρεσία, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών/χρεωστικών καρτών μπορούν να κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ των συνεργαζόμενων τραπεζών. Οι τράπεζες είναι ανοιχτές για το κοινό Δευτέρα – Πέμπτη 8:00-14:30 και Παρασκευή 8:00-13:30, ενώ παραμένουν κλειστές τα σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε νομίσματα και στα γραφεία συναλλάγματος που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και σε ορισμένα μεγάλα λιμάνια, στις μεγαλύτερες πόλεις καθώς και στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς. Διαβατήριο ή ταυτότητα είναι απαραίτητα για την ανταλλαγή συναλλάγματος. Επιπλέον, πολλά ξενοδοχεία είναι εξουσιοδοτημένα να παρέχουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Γεωγραφία

 Η Ελλάδα βρίσκεται στην Νοτιανατολική Ευρώπη και στο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, ενώ αποτελεί το σημείο συνάντησης 3 ηπείρων: της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.  Από τον Βορά συνορεύει με τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), από τα βορειοδυτικά με την Αλβανία και από τα βορειανατολικά με την Τουρκία. Η δυτική πλευρά της Ελλάδας βρέχεται από το Ιόνιο πέλαγος ενώ η ανατολική της πλευρά βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος. Στα νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η συνολική επιφάνεια της Ελλάδας είναι 131,957 km2 και αποτελείται από 3 κύριες γεωγραφικές περιοχές:

Τη χερσόνησο, την ηπειρωτική χώρα (που εκτείνεται από την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας στα νότια μέχρι την περιοχή της Θράκης στα βόρεια) και αποτελεί το μεγαλύτερο γεωγραφικό κομμάτι της χώρας.

Η Πελοπόννησος, που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με τον Ισθμό της Κορίνθου, και ενώνεται με αυτή με την κρεμαστή γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου.

Και περίπου 6000 νησιά και νησίδες που είναι διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε ομάδες νησιών που συγκροτούν το μοναδικό ελληνικό αρχιπέλαγος. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες είναι μερικά από τα πιο διάσημα και δημοφιλή νησιά και νησιωτικά συμπλέγματα στην Ελλάδα.

Το 80% της χώρας αποτελείται από βουνά και λόφους κι αυτό καθιστά την Ελλάδα μια από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, η Ελλάδα διαθέτει 16000χλμ ακτογραμμή, εκ των οποίων τα 7500χλμ αγκαλιάζουν τα χιλιάδες νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους, ένα πραγματικά απαράμιλλο φαινόμενο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. 

Ιστορία

Σήμερα οι επισκέπτες της Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να βρουν ίχνη της Ελληνικής ιστορίας από την Παλαιολιθική Εποχή έως την Ρωμαϊκή Περίοδο στους εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους καθώς και στα αρχαιολογικά μουσεία που βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης κατοίκισης στην Ελλάδα εμφανίστηκαν κατά την Παλαιολιθική Εποχή (περίπου 120000-10000 π.Χ.) αλλά και από την Νεολιθική Εποχή που ακολούθησε (περίπου 7000-3000 π.Χ.), ένας μεγάλος αριθμός νεολιθικών κτιρίων εξαπλώθηκαν στην χώρα. Πολλά τέτοια κτίρια και κοιμητήρια έχουν ανακαλυφθεί στη Θεσσαλία (Σέσκλο, Διμήνι), τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο κλπ.

Η έναρξη της Εποχής του Χαλκού (περίπου 3000-1100 π.Χ.) χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση των πρώτων αστικών κέντρων στην περιοχή του Αιγαίου (Πολιόχνη Λήμνου). Ακμάζοντες οικισμοί βρέθηκαν επίσης στην Κρήτη, την Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και το Βορειοανατολικό Αιγαίο και αναπτύχθηκαν διαφορετικά χαρακτηριστικά πολιτισμικά πρότυπα.

Στην αρχή της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. εμφανίστηκαν οργανωμένες κοινωνίες των ανακτόρων στην μινωική Κρήτη με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν οι πρώτες συστηματικές γραφές. Οι Μινωίτες, με το Παλάτι της Κνωσού στο επίκεντρό τους, ανέπτυξαν ένα δίκτυο επικοινωνιών με φυλές από τις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, υιοθέτησαν συγκεκριμένα στοιχεία και με τη σειρά τους επηρέασαν αποφασιστικά τους πολιτισμούς στην ελληνική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι Μυκηναίοι, επωφελούμενοι της καταστροφής που προκλήθηκε στην Κρήτη από την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί της Σαντορίνης (περί το 1500 π.Χ.), αποτέλεσαν την κυρίαρχη δύναμη στο Αιγαίο κατά τους τελευταίους αιώνες της δεύτερης χιλιετίας π.Χ.

Οι Μυκηναίοι κατασκεύασαν ακροπόλεις στις Μυκήνες, την Τίρυνθα, την Πύλο, τη Θήβα, τον Γλα, την Αθήνα και την Ιωλκό, συμπεριλαμβάνοντας έτσι όλα τα κέντρα των γραφειοκρατικά οργανωμένων βασιλείων.

Η εκτεταμένη καταστροφή των μυκηναϊκών κέντρων περί το 1200 π.Χ. οδήγησε στην παρακμή του μυκηναϊκού πολιτισμού και προκάλεσε την μετανάστευση της πλειονότητας του πληθυσμού στις παράκτιες περιοχές της Μικράς Ασίας και της Κύπρου (πρώτος ελληνικός αποικισμός).

Μετά από περίπου δύο αιώνες οικονομικής και πολιτιστικής αδράνειας, η οποία είναι γνωστή και ως «τα σκοτεινά χρόνια» (1150-900 π.Χ.), ακολούθησε η Γεωμετρική Περίοδος (9ος-8ος αιώνας π.Χ.) και αυτό αποτέλεσε την έναρξη των χρόνων της Ελληνικής Αναγέννησης.  Η περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από τη διαμόρφωση ελληνικών πόλεων-κρατών, τη δημιουργία του ελληνικού αλφαβήτου, και τη σύνθεση των Ομηρικών Επών (τέλη του 8ου π.Χ).

Τα αρχαϊκά χρόνια που ακολούθησαν μετέπειτα (7ος-6ος αιώνας π.Χ.) ήταν μια περίοδος μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών. Οι ελληνικές πόλεις-κράτη δημιούργησαν αποικίες μέχρι και την Ισπανία προς τα δυτικά, ως τη Μαύρη Θάλασσα προς το Βορά, και ως τη Νότια Αφρική προς τα Νότια (δεύτερος ελληνικός αποικισμός), κι έτσι έθεσαν τις βάσεις για την ακμή που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της Κλασικής Περιόδου.

Τα Κλασικά Χρόνια (5ος-4ος αιώνας π.Χ.) χαρακτηρίζονταν από την πολιτισμική και πολιτική κυριαρχία της Αθήνας, μέχρι το σημείο όπου κατά το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. καλούνταν «Χρυσός Αιώνας» του Περικλή. Με το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου το 404 π.Χ. η Αθήνα έχασε τον ηγετικό της ρόλο.

Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα π.Χ. αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις. Οι Μακεδόνες, με τον Φίλιππο Β’ και τον γιο του Μέγα Αλέξανδρο, άρχισαν να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα. Η εκστρατεία του Αλεξάνδρου στην Ανατολή και η κατάκτηση όλων των περιοχών έως τον Ινδό ποταμό άλλαξε ριζικά την κατάσταση στον κόσμο κατά τη περίοδο εκείνη.

Μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου, η τεράστια αυτοκρατορία που είχε δημιουργήσει διαιρέθηκε μεταξύ των στρατηγών, οδηγώντας έτσι στη σύσταση βασιλείων τα οποία επικράτησαν κατά την Ελληνιστική περίοδο (3ος-1ος αιώνας π.Χ.). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ελληνικές πόλεις-κράτη παρέμειναν λίγο πολύ αυτόνομες αλλά ταυτόχρονα έχασαν μεγάλο μέρος της εξουσίας και του κύρους τους. Η εμφάνιση των Ρωμαίων στο προσκήνιο και η οριστική κατάκτηση της Ελλάδας το 146 π.Χ. ανάγκασε τη χώρα να ενταχθεί στην τεράστια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Οι περισσότεροι από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες θαύμαζαν τον ελληνικό πολιτισμό, τη σκέψη και την αισθητική, κι ως εκ τούτου, κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής κατοχής (1ος αιώνας π.Χ. – 3ος αιώνας μ.Χ.) ενήργησαν ως ευεργέτες στις ελληνικές πόλεις και κυρίως στην Αθήνα.

Ο Χριστιανισμός, η νέα θρησκεία, καθαίρεσε τη λατρεία του Δωδεκάθεου (των 12 Θεών του Ολύμπου), και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα ταξίδια του Απόστολου Παύλου κατά τη διάρκεια του 1ου μ.Χ. αιώνα.

Η απόφαση του Μεγάλου Κωνσταντίνου να μεταφέρει την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη (324 μ.Χ) μετατόπισε το επίκεντρο της προσοχής προς το ανατολικό τμήμα της αυτοκρατορίας.

Αυτή η αλλαγή σηματοδότησε την έναρξη των Βυζαντινών Χρόνων, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα έγινε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Μετά το 1204, όταν η Κωνσταντινούπολη καταλήφθηκε από τους δυτικούς σταυροφόρους, τμήματα της Ελλάδας διανεμήθηκαν σε δυτικούς ηγέτες, ενώ οι Βενετοί, προκειμένου να ελέγξουν τις εμπορικές οδούς κατάφεραν να κερδίσουν την κατάληψη στρατηγικών θέσεων στο Αιγαίο (νησιά ή παράκτιες πόλεις).

Η ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Βυζαντινούς το 1262 σημάδεψε τα τελευταία στάδια της ύπαρξης της αυτοκρατορίας.

Οι Οθωμανοί σταδιακά άρχισαν να κατάσχουν μέρη της αυτοκρατορίας από τον 14ο αιώνα μ.Χ. μέχρι και την τελική κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Η Κρήτη ήταν η τελευταία περιοχή της Ελλάδας που καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1669.

Χρειάστηκαν περίπου 4 αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας πριν από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Πολυάριθμα μνημεία από τους Βυζαντινούς Χρόνους και την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής έχουν διατηρηθεί ακόμα, συμπεριλαμβανομένων  Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών εκκλησιών και μοναστηριών, οθωμανικών κτιρίων και όμορφων βυζαντινών και φραγκικών κάστρων. Εκτός από τα διάφορα μνημεία, εξακολουθούν να υπάρχουν και παραδοσιακοί οικισμοί και αρκετοί από αυτούς διατηρούν ακόμα την οθωμανική και εν μέρει βυζαντινή διάρθρωσή τους.

Το αποτέλεσμα της Ελληνικής Επανάστασης ήταν η δημιουργία ενός αυτόνομου Ελληνικού Βασιλείου το 1830, αλλά με περιορισμένη κυριαρχική γη.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, νέες περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό προστέθηκαν σταδιακά στο Ελληνικό κράτος. Η ανεξάρτητη γη της Ελλάδας θα φτάσει το μέγιστο μέγεθός της μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με την σημαντική συμβολή του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη.

Το Ελληνικό Κράτος πήρε τη σημερινή του μορφή μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την ενσωμάτωση και των Δωδεκανήσων.

Το 1974, μετά τη περίοδο της επταετούς δικτατορίας (χούντα) διεξήχθη δημοψήφισμα από το οποίο προκλήθηκε αλλαγή της κυβέρνησης από Συνταγματική Μοναρχία σε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και το 1981 η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας/Ένωσης. 

Πολιτισμός

Πολιτισμός, εξ ορισμού, είναι το συνολικό άθροισμα των υλικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων μια ομάδας ανθρώπων. Ο πολιτισμός και η τέχνη είναι δύο έννοιες στενά συνυφασμένες μεταξύ τους καθώς η τέχνη αποτελεί την χαρακτηριστική έκφραση του πολιτισμού μιας δεδομένης περιόδου. Οι τέχνες, όπως η αρχιτεκτονική, η γλυπτική, η κεραμική, η υφαντική, καθώς και η μουσική, η κατασκευή κοσμημάτων και η ζωγραφική έχουν μακροχρόνια παράδοση στην Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουμε ίχνη ότι από τα προϊστορικά κιόλας χρόνια υπήρχαν πολιτισμοί που τις είχαν αναπτύξει. 

Έχουμε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την Παλαιολιθική εποχή στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως, περισσότερα στοιχεία είναι γνωστά για την περίοδο που ακολούθησε, τη Νεολιθική Περίοδο (περίπου μεταξύ 7ης και 4ης χιλιετίας μ.Χ.), και τον πολιτισμό εκείνης της εποχής που εντοπίζεται σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού (περίπου 3000-1150 π.Χ.), έχουμε ανάπτυξη πολιτισμών με εντυπωσιακά επιτεύγματα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες (σήμα κατατεθέν των οποίων είναι τα μεγάλα μαρμάρινα αγαλματίδια), την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι πολιτισμοί που άκμασαν κατά τη δεύτερη χιλιετία υπήρξαν πολύ σημαντικοί και ήταν από 2 διαφορετικές περιοχές, γνωστοί ως Μινωική Περίοδος (από την Κρήτη) και Μυκηναϊκή Περίοδος (από τη Πελοπόννησο), θεωρούνται πρωτοπόροι των μεγάλων πολιτισμών που ακολούθησαν στην Ελλάδα. Αρχιτεκτονικά απομεινάρια (παλάτια), καθώς και έργα κεραμικής, λιθοτεχνίας (αγγεία, σφραγιδόλιθοι), μεταλλουργίας (αγγεία, όπλα), δημιουργίας κοσμημάτων και έργων ζωγραφικής (τοιχογραφίες) αποτελούν τα πολύ εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά έργα αυτών των πολιτισμών.

Κατά τους ιστορικούς χρόνους, οι πολιτισμοί της Γεωμετρικής Περιόδου (9ος-80ς αιώνας π.Χ.) και της Αρχαϊκής Περιόδου (7ος-6ος αιώνας π.Χ.) θεωρήθηκα πρόδρομοι του πολιτισμού που επρόκειτο να βρεθεί στην Κλασική Περίοδο (4ος-5ος αιώνας π.Χ.).

Τα κλασικά έργα τέχνης, με τις ιδανικές αναλογίες τους και την ομορφιά τους, εξέφραζαν τα φιλοσοφικά ιδεώδη της εποχής και αποτέλεσαν μοντέλα της εποχής της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του 15ου μ.Χ. αιώνα.

Ο ελληνικός πολιτισμός αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών Χρόνων 3ος-1ος αιώνας π.Χ.) και των Ρωμαϊκών Χρόνων (1ος π.Χ. αιώνας – 3ος μ.Χ. αιώνας) στο πλαίσιο των μεγάλων Βασιλείων και μιας Αυτοκρατορίας αντίστοιχα.    

Στη συνέχεια, ο ελληνικός πολιτισμός άκμασε και πάλι στο πλαίσιο μιας άλλης αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών Χρόνων (αρχές, μέσα και τέλη 4ου – 15ου αιώνα μ.Χ.), ενώ κατά τη διάρκεια πιο πρόσφατων εποχών σημαδεύτηκε από την Οθωμανική κατοχή και την ανάδειξη του νέου Ελληνικού κράτους μετά την Ελληνική Επανάσταση της Ανεξαρτησίας (1821-1830).

Μια επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία σε όλη τη χώρα προσφέρει μια ζωηρή εικόνα των πολιτισμών στην Ελλάδα και των επιτευγμάτων τους στις τέχνες και την τεχνολογία, από την Προϊστορική Εποχή έως και τη Σύγχρονη Εποχή.

Η παράδοση και η κληρονομία μιας χώρας συνοψίζουν τα πολιτιστικά και υλικά επιτεύγματα που κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Η λαϊκή παράδοση του ελληνικού λαού είναι πλούσια σε μουσική, χορούς, ποίηση και θέατρο και αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς του. Σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργηθεί πολλά εξειδικευμένα μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί, με στόχο τη διατήρηση και μελέτη της Ελληνικής κληρονομίας και παράδοσης.

Head Office

Spyrou Hotels

Kifissias Ave, 125-127

Athens 11524 – Greece

Cosmos Center – Suite 830

Tel: +30 210 6919111

Fax: +30 210 6910463

 

 

Office in Skopelos Island

Elios Holidays Hotel

Neo Klima

Skopelos Island-37003-Greece

Tel: +30.24240.33717

Fax: +30.24240.33140

 

 

Useful Sites

Free WiFi

Elios Holidays Hotel

Best Rate Guarantee

hotel booking online,eliosholidayshotel.gr

B

o

o

k

 

O

n

l

i

n

e