Οδηγός Φιλοξενούμενων

Αγαπητέ Φιλοξενούμενε,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε στο “Elios Holidays Hotel” και το όμορφο νησί της Σκοπέλου.

Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας και τη Σκόπελο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Υποδοχή. Η ομάδα μας θα φροντίσει ώστε να έχετε μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Προσωπικού σας ευχόμαστε καλές διακοπές!

 

Μένουμε ασφαλείς @Elios Holidays Hotel

 

Στο “Elios Holidays Hotel”, παράλληλα με την ευχάριστη διαμονή, απόλυτη  προτεραιότητά μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλειά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης του COVID-19, εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φιλοξενούμενων και των εργαζομένων μας, χωρίς να παραβλέπουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας, όταν διαμένετε μαζί μας.

Παρακολουθούμε στενά τις κατευθυντήριες γραμμές των κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε λάβει όλα τα  μέτρα ασφαλείας, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, τόσο στη διαμονή όσο και στα επισιτιστικά τμήματα.

Πέραν όλων των μέτρων που λαμβάνουμε για την ασφάλειά σας, σημαντική είναι η κατανόηση και η δική σας προσπάθεια για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας της υγείας όλων μας.

Υποδοχή του Ξενοδοχείου – Διαδικασία Check In

Κατά την είσοδο του πελάτη στο κατάλυμα, πραγματοποιείται:

  • Aντισηψία των χεριών μέσω ηλεκτρονικής – ανέπαφης συσκευής
  • Θερμομέτρηση μετώπου
  • Ανέπαφο Check-In: Το ξενοδοχείο έχει υιοθετήσει την πρακτική του ανέπαφου Check-in μέσω ψηφιακής εφαρμογής. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία συμπληρώνονται από τον πελάτη σε ψηφιακή φόρμα με αποτέλεσμα την μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία των πληροφοριών.
  • Εφαρμόζουμε την υποχρεωτική διεύρυνση διάρκειας Check-out και Check-in μεταξύ των διαμονών (Check out μέχρι τις 11.00 πμ και Check in από τις 3.00 μμ).

Στην Υποδοχή του καταλύματος έχουν εγκατασταθεί και προβλεφθεί:

α) Ειδικός εξοπλισμός (medical kit), όπως γάντια, απλές χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, καθαριστικά μαντηλάκια, ποδιά, μακρυμάνικη ρόμπα, θερμόμετρο laser.

β) Προστατευτικές κάθετες επιφάνειες (plexiglass) μεταξύ των πελατών και του προσωπικού.

γ) Κυτία προμήθειας απολυμαντικών, μασκών και γαντιών για τους πελάτες σε περίπτωση που το ζητήσουν.

Τα κλειδιά των δωματίων παραδίδονται κατόπιν απολύμανσης με ειδική ηλεκτρονική συσκευή. Τα τηλεχειριστήρια παραδίδονται από την Υποδοχή απολυμασμένα και αποστειρωμένα εντός καλυμμάτων μίας χρήσης. Τα ενημερωτικά έντυπα είναι τοποθετημένα σε προθήκες και παραλαμβάνονται απευθείας από τους πελάτες.

Μέτρα Φυσικών Αποστάσεων

Οι επισκέπτες ενημερώνονται ώστε να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5μ. από άλλους επισκέπτες που δεν ταξιδεύουν μαζί τους όταν στέκονται στην Υποδοχή ή κυκλοφορούν στους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος. Σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, έχουν τοποθετηθεί επιδαπέδιες σημάνσεις προς τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Κοινόχρηστοι Χώροι

Η συχνότητα καθαρισμού και απολύμανσης έχει αυξηθεί σε όλους τους χώρους με έμφαση στις επιφάνειες συχνής επαφής, όπως, Υποδοχή, χειρολαβές θυρών, κοινόχρηστες τουαλέτες, κλειδιά δωματίου, κιγκλιδώματα σκάλας, επιφάνειες τραπεζαρίας και καθιστικοί χώροι. Συνιστάται ιδιαίτερα σε όλους τους πελάτες η χρήση του W.C. στο δωμάτιό τους και όχι των κοινόχρηστων τουαλετών. Συσκευές απολύμανσης χεριών είναι τοποθετημένες σε όλες τις εισόδους του ξενοδοχείου, τη ρεσεψιόν, τους κοινόχρηστους χώρους και την πισίνα.

Κουζίνα – Εστιατόριο

Οι χώροι της κουζίνας και του εστιατορίου λειτουργούν σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Στο χώρο του εστιατορίου παρέχεται απολυμαντικό μέσο χεριών και γίνεται έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.

Λειτουργία Κολυμβητικής Δεξαμενής (Πισίνας)

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο καθαρισμού και απολύμανσης, η κολυμβητική δεξαμενή λειτουργεί βάσει συγκεκριμένων κανόνων χλωρίωσης, ρύθμισης pH, απολύμανσης. Οι ξαπλώστρες, καρέκλες, σεζλόνγκ, απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και τοποθετούνται σε απόσταση 1,5m μεταξύ τους. Μέγιστο επιτρεπόμενο όριο χρήσης πισίνας: 15 λουόμενοι.

Δωμάτια του Καταλύματος

Τα δωμάτια καθαρίζονται σύμφωνα με τις προβλέψεις των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Τήρηση προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ 6632/2021 (ΦΕΚ Β’ 1632/21.04.2021). Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε επιφάνειες συχνής επαφής (πχ. πόμολα, τραπέζια, κομοδίνα, κλπ). Ο καθαρισμός των κλιματιστικών είναι τακτικός και πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Προϊόντα & Πρωτόκολλα Καθαρισμού & Απολύμανσης

Το ξενοδοχείο μας χρησιμοποιεί εγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού έναντι ιών και βακτηρίων και εφαρμόζει τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Εκπαίδευση και Υποχρεώσεις Εργαζομένων

Το “Elios Holidays Hotel” έχει λάβει την επίσημη κρατική πιστοποίηση “Health First”, η οποία αποδεικνύει ότι το ξενοδοχείο τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου. Όλο το προσωπικό του καταλύματος έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.

Το “Elios Holidays Hotel” συνεργάζεται με ιατρό, ο οποίος ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο του COVID-19. Εάν παρουσιάσετε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα την Διεύθυνση του καταλύματος. 

Σύνδεση στο διαδίκτυο

Έχουμε την χαρά να προσφέρουμε πρόσβαση σε δωρεάν ασύρματο διαδίκτυο σε ολόκληρο το ξενοδοχείο μας!

Όνομα δικτύου: elios

Κωδικός: 2102204108  

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε συνετά το δωρεάν δίκτυο ίντερνετ. Παρακαλούμε σημειώστε πως λόγω της υποδομής του νησιού και του αυξημένου αριθμού επισκεπτών κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι πιθανό να παρατηρηθεί μείωση της ταχύτητας κατά την περίοδο αυτή. Απολογούμαστε εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ταλαιπωρία τυχόν προκύψει.

 

Α – Ω ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

 

Αποσκευές

Σε περίπτωση που αναχωρείτε αργά από το νησί μας, είμαστε στην διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε με την δωρεάν αποθήκευση και φύλαξη των αποσκευών σας.

Γεύματα

Πρωινό                                 08:00 – 10:00

Μεσημεριανό σε σνακ       13:00 – 14:00

Δείπνο                                  19:00 – 21:00

Θυρίδα Ασφαλείας

Θυρίδα Ασφαλείας διατίθεται δωρεάν στην Υποδοχή του ξενοδοχείου. Το “Elios Holidays Hotel” δεν ευθύνεται για τυχόν τιμαλφή στο δωμάτιό σας.

Καθαριότητα Δωματίου

Η καθαριότητα του δωματίου πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση κατόπιν συνεννόησης.

Το ξενοδοχείο ακολουθεί πολιτικές φιλικές για το περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά, τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες αλλάζονται μόνο κατόπιν επιθυμίας του φιλοξενούμενου συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στη ρεσεψιόν και όχι σε καθημερινή βάση. Σας ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να προστατεύσουμε το περιβάλλον! 

Κανάλια Τηλεόρασης

ΕΡΤ1 – ΕΡΤ2 – ΕΡΤ3 – ΒΟΥΛΗ – MEGA – ANT1- SKAI – STAR – MAKEDONIA – OPEN – ALPHA – ASTRA –  TV10 – TRT – THESALIA – SMILE+- TVPOLONIA – BBC- RAI-1 – POLSAT

Κάπνισμα

Λάβετε υπόψη ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται εντός των κλειστών χώρων του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων. Χώροι καπνιζόντων είναι διαθέσιμοι σε εξωτερικούς/ανοικτούς χώρους του ξενοδοχείου και στα μπαλκόνια των δωματίων.

Κλειδί Δωματίου

Για τη δική σας ασφάλεια, παρακαλούμε ειδοποιήστε την Υποδοχή αμέσως σε περίπτωση που χάσετε το κλειδί  του δωματίου σας. Πάντα να κλειδώνετε την πόρτα φεύγοντας από το δωμάτιό σας. Το κατάλυμα δε φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια χρημάτων και τιμαλφών από το δωμάτιό σας.

Κουτί Πρώτων Βοηθειών

Το Κουτί Πρώτων Βοηθειών βρίσκεται στην Υποδοχή μας, στο χώρο της πισίνας, καθώς και στο χώρο του εστιατορίου.

Σημείωση: Δημόσιο Κέντρο Υγείας λειτουργεί καθημερινά στη Χώρα Σκοπέλου .

Παρκοκρέβατα

Το ξενοδοχείο μας διαθέτει παρκοκρέβατα κατόπιν αιτήματος. Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα  την Υποδοχή μας.

Παροχές Δωματίου

  • Ατομική Μονάδα Κλιματισμού
  • Στεγνωτήρας μαλλιών
  • Μίνι ψυγείο
  • Τηλεόραση
  • Σίδερο (κατόπιν αιτήματος)

Πισίνα Ξενοδοχείου

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 19:00

Η πισίνα βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο και διαθέτει επόπτη ασφαλείας κατά την διάρκεια λειτουργίας της. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους.

Οι βουτιές απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας. Για λόγους ασφαλείας επίσης, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε γυάλινη συσκευασία (ποτήρια, πιάτα, φιάλες, κλπ) γύρω από τον χώρο της πισίνας. Όλα τα ποτά πρέπει να καταναλώνονται σε πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια.

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης στο νησί της Σκοπέλου είναι πόσιμο. Καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, οι επισκέπτες ενδέχεται να προτιμήσουν την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού.

Πρωινό

Καθημερινά

8.00πμ. – 10.00πμ.

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας περιλαμβάνει πλούσιο μπουφέ με τα πιο αγνά υλικά για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Ταξί

Εάν χρειάζεστε ταξί κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, επικοινωνήστε με την Υποδοχή.

Τράπεζα

Οι ώρες λειτουργίας της τράπεζας είναι Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 – 14:30,  με την τράπεζα να βρίσκεται στην Χώρα της Σκοπέλου. Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης (ΑΤΜ) βρίσκονται στην Χώρα της Σκοπέλου,  καθώς και στο Νέο Κλίμα και την Γλώσσα.

Τρόποι Πληρωμής – Πιστωτικές κάρτες

Το ξενοδοχείο μας δέχεται κάρτες Visa, MasterCard, Diners, Maestro και American Express. Για λοιπές πιστωτικές ρυθμίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Ρεσεψιόν μας.

Υπηρεσίες Θυρωρείου

Στη Ρεσεψιόν  του ξενοδοχείου μας μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για:  τις παραλίες του νησιού, τα δρομολόγια των πλοίων και λεωφορείων, ΤΑΞΙ, θεραπείες spa και ευεξίας, το Θαλάσσιο Πάρκο των Β. Σποράδων, κλπ. Επίσης, μπορείτε να κλείσετε: ενοικίαση αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, ποδηλάτων, σκαφών αναψυχής με εξωλέμβια μηχανή (δεν απαιτείται δίπλωμα), ιστιοπλοϊκών σκαφών, οργανωμένες ημερήσιες κρουαζιέρες, πεζοπορίες μονοπατιών με οδηγό, ξενάγηση στον παλαιό οικισμό της Χώρας Σκοπέλου, θαλάσσια σπορ, θαλάσσιο kayaking, ενοικίαση S.U.P.,  οργανωμένες καταδύσεις, οργανωμένα θαλάσσια μπάνια με ιδιωτικό πούλμαν, κ.α. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

Χώρος Στάθμευσης

Οι επισκέπτες του “Elios Holidays Hotel” μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στον “Δημόσιο Χώρο Στάθμευσης” που βρίσκεται δίπλα στη βόρεια είσοδο του ξενοδοχείου. Για λόγους ασφαλείας, σας υπενθυμίζουμε να μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σε  εμφανή σημεία εντός του οχήματός σας όταν παραμένει σταθμευμένο.

Emerald Spa & Wellness στο “Skopelos Holidays Hotel & Spa”

Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας στα έμπειρα χέρια των θεραπευτών μας και απολαύστε μερικές ώρες χαλάρωσης και ευεξίας.

Οι φιλοξενούμενοι του “Elios Holidays Hotel” επωφελούνται από έκπτωση 20% σε όλες τις θεραπείες του Emerald Spa & Wellness στο Skopelos Holidays Hotel & Spa”, μέλος της Spyrou Skopelos Exeprience.

Για κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε στο 24240 24301, 24240 24302 ή επικοινωνήστε με την Υποδοχή μας!

Ώρες Λειτουργίας του Emerald Spa & Wellness: καθημερινά 11:00 – 20:00

 

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή!